Utrusta din bil med brandsläckare

Man kan aldrig vara nog förberedd om olyckan skulle vara framme. Visserligen kanske det känns dumt att tänka på vad för olika slags hemskheter som kan hända – men det är alltid bra att ha i bakhuvudet. För rätt som det är kanske bilen faktiskt börjar brinna.

14-4-brandsläckare-bilenLika självklart som det är för de flesta att ha brandvarnare i sitt hem om det skulle börja brinna så borde det också vara en självklarhet att det ska finnas någon form av brandsläckare i bilen. På så sätt har du möjlighet att agera direkt då du märker att ditt fordon börjar bli överhettat och kanske till och med tar fyr. På den här länken finns pulversläckare i olika storlekar som passar för ändamålet.

Tänk också på att kontrollera dina brandsläckare med jämna mellanrum. De har nämligen ett utgångsdatum och är därmed en färskvara. Så det kan vara bra att kika på olika släckare som är av kvalitet. Till exempel så håller alla skumsläckare från Housegard högsta kvalitet.

Kan rädda liv

Vad som helst kan hända när du minst anar det. Oavsett om det är något bra eller dåligt. Och när det gäller det sistnämnda så finns det faktiskt saker du kan göra som innebär att riskerna för att du plötsligt svävar i livsfara blir lite mindre. Återigen kan en bilbrand tas som exempel. För ibland kan det inträffa något fel i bilen som gör att lågorna flammar upp utan förvaring.

Så sent som den 26:e juli brann en bil utanför Växjö skriver Expressen – visserligen kan du också komma undan med lindriga skador men det är inte säkert att det skulle gå lika bra. Att kunna agera om en brand skulle utbryta i ditt fordon kan vara avgörande för om du räddar ditt och eventuella medpassagerares liv eller inte.

Utrusta din bil med brandsläckare