Åk med miljövänliga bussar

Vi lever i en värld där det blir allt viktigare att tänka på naturen och att välja miljövänliga alternativ. Numera kan man göra aktiva val så som att till exempel välja att åka med en miljövänlig buss när du ska till flygplatsen.

207-flygplats-Arlanda-transferVisserligen innebär själva flygresan ett större ingrepp på naturen men förhoppningsvis kommer även flygplanen att utvecklas till att bli mer miljövänliga inom en snar framtid. Det skulle ju vara väldigt tråkigt om alla de möjligheter med flyg som finns skulle försvinna på grund av att vi inte kommer fram till hur de ska kunna bli ”gröna flygplan”. Men forskningen går framåt inom flera olika områden på just den fronten och så småningom kanske vi får chansen att flyga fritt på ett miljövänligt sätt.

Dock kan du börja med att tänka på hur du lever i vardagen. Om du till exempel åker kollektivt eller om du nu ska ta dig till flygplatsen finns det faktiskt bussar som är miljövänliga att åka med. På airshuttle.se kan man köpa billiga biljetter till flygbussar som faktiskt är tillverkade på ett sätt som gör dem miljövänliga.

El ny bensin

Någonting som verkligen är på frammarsch är att skapa elbilar som helt enkelt laddas upp likt andra strömkrävande prylar vi använder i vardagen. Med Air Shuttle åker man buss billigt från Stockholm till Arlanda även om bussen inte drivs av el. Frågan är om även det kommer att bli verklighet inom kort.

När du åker via Air Shuttles bussar får du tillgång till wifi utan extra kostnad. Du kan även använda eluttag om du till exempel behöver ladda din mobiltelefon eller använda din dator. Dessutom har man utformat bussarna med extra utrymme för benen som ska göra resan så behaglig som möjligt. Det finns även ordentliga utrymmen där allt bagage ska få plats.

Om du kanske sedan flyger från Arlanda till Göteborg har du chansen att få åka med Volvos nya elbuss. Dessa elbussar drivs helt av elektricitet och det tar inte mindre än sex minuter att ladda upp batteriet. Laddningen sker med så kallade snabbladdare. I och med att detta är elbussar kommer åkturen att bli tyst och även fri från avgaser. Faktum är att förbrukningen av energi minskar med 80 procent om man jämför de eldrivna bussarna och dieselbussarna i samma storlek. Något som är minst sagt imponerande och det visare att vi äntligen är på rätt väg.

Åk med miljövänliga bussar