Tjänstebilar till företaget via leasing

I dag är de flesta företag i behov av en eller flera tjänstebilar. Dock är det som bekant oftast en ganska kostsam historia. Men i dag går det faktiskt att pressa ner kostnaderna och erbjuda sina anställda en tjänstebil via leasingföretag i stället.

Det finns en hel del olika leasingföretag i dag, både på nationell och internationell nivå, och det beror helt enkelt på vad ert företag är i behov av som bestämmer vilket bolag ni ska anlita. I utkanten av Stockholm, närmare bestämt i Solna finns LeasePlan som erbjuder företagsleasing och fleet management som arbetar på en global nivå.

Har du eller ni inte full koll på vad som gäller vid leasing av tjänstebilar finns det en hel del information att tillgå på nätet i dag. För det är som vanligt en god idé att verkligen väga för- och nackdelar mot varandra när det gäller fordon inom ett företag.

Slipp ekonomiska risker

Något som många företag säkert kan fatta intresse för är det som kallas för operationell leasing. Detta innebär att ditt företag helt enkelt slipper de ekonomiska risker som alltid finns. Dessa risker tar i stället leasingföretaget på sig och du eller ni kan i stället lägga ner tid och energi på andra saker i företagets kärnverksamhet. Ni kommer alltså att spara både tid och pengar allt eftersom. Det finns mer information att läsa vid leasing av bil här.

Olika fördelar

Det finns som sagt flera fördelar med att leasa en eller flera tjänstebilar. Och dessa fördelar gäller både de anställda och dig själv som arbetsgivare. Eftersom en arbetsgivare vill ha en kostnadsneutral personalbil skapar man ett visst avdrag från den anställdes lön. Beroende på hur mycket den anställde kör och vilken typ av bil han eller hon väljer avgörs löneavdraget.

För en anställd blir fördelarna med billeasing bland annat att de får ett enklare bilägarskap, service, reparationer, däck och vägtrafikskatt ingår i den månatliga avgiften och oförutsedda kostnader är ett minne blott. För arbetsgivaren blir det här ett sätt att bli en mer attraktiv arbetsgivare, det blir kostnadsneutralt, enklare att administrera samt att företagets framtoning blir mer enhetlig.

Som du ser är detta några av de fördelar som finns. Självklart finns det säkerligen vissa nackdelar för ditt företag också men fördelarna lär vara övervägande. Dock är det alltid bra att konsultera med någon kunnig person för att i slutändan välja rätt för företaget.

Tjänstebilar till företaget via leasing

4 thoughts on “Tjänstebilar till företaget via leasing

Comments are closed.